wartos

Nuliskeun Topeng N95

Coronavirus sumebar ti hiji jalma ka jalma, nalika aya hubunganna kana sékrési jalma anu kainféksi. Inféksi inféksi virus mangaruhan rute transmisi langsung. Nganggo topeng tiasa nyegah anjeun tina kaseueuran virus dina titik-titik ogé sacara langsung.Remember ngumbah leungeun anjeun remen anu tiasa ngeureunkeun virus éta asup kana awak anjeun kana leungeun anjeun.

Topeng KN95 tiasa dianggo deui dina kaayaan anu normal. Tapi upami maskerna rusak sareng patri, éta kudu langsung digentos.
Naha tiasa KN95 masker dianggo sababaraha kali saatos disinfection?

Sawatara dina jaringan nganggo blower listrik anu kuat pikeun niup 30 menit sareng disemprot alkohol alkohol pikeun disinfeksi sareng nyemprot, teras dianggo masker N95 sababaraha kali.

Tapi, para ahli ngasongkeun henteu ngalakukeun ieu. Seueur jalma panginten nganggo blower listrik listrik anu luhur pikeun niup masker pikeun 30 menit, nyemprot jero sareng di luareun topéng kalayan alkohol médis sareng ngarepkeun maéhan virus anu napel dina permukaan sareng daur ulang deui. Tapi, éta bakal ngarobih saringan serat tina topéng N95 sareng moal maén peran pelindung anu saé.

Upami jalma ngagem topéng N95 dina tempat anu teu sawaréh jalma, jalma tiasa nganggo sababaraha kali 5 kali, balikkeun ka tempat anu garing sareng ventilate.Teu kedah panas sareng menyemprot alkohol.

Upami jalma-jalma di tempat anu ramé, sapertos rumah sakit, langkung saé sering diganti. Masker bedah umum henteu disarankeun pikeun panggunaan ulang-ulang. 2-4 jam pangsaéna.


Waktu pos: Jun-23-2020